Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /customers/6/e/4/konipaedagogik.dk/httpd.www/classes/Database.class.php on line 112 Foreningen Køn i Pædagogik - Workshops & Foredrag

Workshops & Foredrag

 
 

Workshops:

Køn i skolen

Hvordan gør børn og voksne køn i skolen? Og hvordan forholder vi os som pædagogisk personale i skolen til spørgsmål om køn? Det er nogle af de spørgsmål, der tages fat på i workshoppen 'Køn i skolen'. Workshoppen leverer en teoretisk pædagogisk introduktion til køn som begreb og sætter denne i sammenhæng med en praksisorienteret pædagogisk tilgang til emnet køn i skolen. Workshoppen sætter desuden fokus på udviklingen af en kønsbevidst og normkritisk undervisning i et samarbejde med workshoppens deltagere.

 

Arrangører: Ane Havskov Kirk (kandidat i genusvetenskap fra Lunds Universitet) og Anne Wind (Lærer)

Varighed: 2 timer Pris: 4500 kr.

Målgruppe: lærere og lærerstuderende

Kontakt: info@konipaedagogik.dk

...............


Rigtige piger og drenge!
Vil du leve op til normerne? Det er også dit valg!

Hvordan er det at være dreng og pige i klassen? Hvordan er det med venner og kærester? Hvordan har man sex? Kan 2 drenge blive forelskede i hinanden? Skal piger barbere ben – og skal drenge være seje?

 

I undervisningen snakker vi om forventninger til piger og drenge i klassen, sex og kærlighed og giver eleverne mulighed for bevidst at forholde sig til de normer og forventninger, som de møder. Undervisningen er handlingsorienteret og består af vurderingsøvelser, cases og dramapædagogiske øvelser, der tager udgangspunkt i elevernes dagligdag, følelser og spørgsmål.

 

Målgruppe: 6.-10. klasse
Underviser: Karen Ewers. Solid erfaring i at undervise unge i køn og seksualitet. Har de sidste 4 år været underviser hos Sex & Samfund, rådgiver på www.Sexlinien.dk og tilrettelagt skolevisninger ved Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival. Har desuden undervist for Teater Zeppelin i workshoppen BRYD! - en dramapædagogisk workshop for 12-18-årige om kønsidentitet og normer.
Praktisk info: Workshoppen foregår i jeres klasserum. Undervisningen kan efter ønske også behandle sexsygdomme og prævention.
Varighed: 2 timer.
Pris: 1000 kr.
Kontakt: info@konipaedagogik.dk

...............

Køn og pædagogik i daginstitutioner

Drenge er vilde med superhelte og piger elsker prinsesser – eller er det egentlig så enkelt? I de sidste 10-20 års pædagogiske debat er der sagt meget om den store ”lille forskel” mellem drenge og piger. Men hvad gør dette forskels-fokus ved børnene og deres muligheder for at udvikle sig alsidigt med et bredt spektrum af kompetencer som empati, selvstændighed, kreativitet, mod osv.

I denne workshop sætter vi fokus på en ny måde at opfatte køn på – et perspektiv der åbner flere døre end to. Vi arbejder med, hvordan vi kan få øje på kønnets betydninger i vores pædagogiske hverdagspraksis, og med metoder til at arbejde pædagogisk med at skabe mangfoldighed frem for lyserød og lyseblå ensretning.

Workshoppen er bygget op omkring et teoretisk oplæg og efterfølgende praktiske øvelser, som skærper det pædagogiske blik og giver handlekompetencer til at arbejde med køn i en pædagogisk praksis. Vi lægger vægt på at inddrage kursusdeltagernes erfaringer og lægger op til nogle timer fuld af spændende diskussioner om køn i børnehøjde.

Målgruppe: Pædagogisk personale inden for 0-6 års-området.

Pris: 6000 kr. for 3 timer

Arrangører: 2 fra Foreningen Køn i Pædagogik.

Kontakt: info@konipaedagogik.dk

...............

...